0

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Matcha

donderdag 18 mei 2017 08:49:34 Europe/Berlin

Wat is matcha?

Je hebt het ongetwijfeld al wel eens gezien: het knalgroene poedertje dat tegenwoordig zo populair is. Maar wat ismatcha nu eigenlijk?

Traditionele werkwijze
Matcha komt uit Japan en is het poeder dat je krijgt wanneer je groene thee vermaalt. Het is natuurlijk niet zo simpel, want er gaat een heel specifieke werkwijze aan vooraf. 14 tot 28 dagen voor de oogst worden de theestruiken namelijk overschaduwd, waardoor de plant extra bladgroen aanmaakt. Vandaar de felgroene kleur. Vervolgens worden de blaadjes traditioneel begin mei geoogst. De nerven en steeltjes worden gescheiden en het ‘bladvlees’ wordt ambachtelijk vermalen door granieten molens. En zo ontstaat het felgroene poeder.

Smaak
Matcha maakt deel uit van de Japanse theeceremonie, waarbij theedrinken verheven is tot een kunst. Het matchapoeder wordt opgeklopt met heet water en opgeklopt met een theeklopper (gemaakt uit bamboe). Te lang kloppen maakt de thee bitter. De smaak is sowieso al niet voorbestemd voor ieders smaakpapillen, door de specifieke en moeilijk te beschrijven smaak.  Je moet sowieso wennen aan de smaak.

Hoe bereiden?

  • Kook vers (liefst zacht) water
  • Laat het water afkoelen tot ongeveer 80° 
  • Doe 1 gram Matcha (dit komt ongeveer overeen met een halve theelepel) in een kom of tas en overgiet het met ongeveer 80 ml water. 
  • Klop de thee (liefst met een Matcha-garde) tot schuim. Meestal duurt dit 15 seconden. Als je langer dan 30 seconden roert, wordt de thee veel te bitter. 


Tegenwoordig wordt Matcha ook gebruikt met melk (‘matcha latte’), in smoothies en zelfs in ijs en taarten.

Wil je het eens proberen? In onze webshop vind je 2 verschillende soorten matcha: eentje voor beginners (om aan de smaak te wennen) en eentje voor mensen die al vertrouwd zijn met de smaak.

Geplaatst in Nieuws door

Solida-Well2DAY Solida-Well2DAY

Post Comments

Reacties zijn gesloten voor dit blogbericht
Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van uw gebruikersgemak. Gelieve het gebruik van cookies te accepteren. Klik hier voor meer info
x